LEGERVOERTUIG ONDERHOUD

Voertuigen met karakter behandel je met respect

Uitgevoerde projecten

DAF YA 314 BZB "Bedrijfs Zelf Bescherming"

Na vele kilometers verdiende dit bijzondere voertuig een gereviseerde motor. Het blok is voorzien van nieuwe klepzittingen, de krukas is geslepen, en de cilindervoeringen zijn uitgeboord en opnieuw gehoond. Kop en blok zijn ook nog even gevlakt, dus al met al weer een frisse motor, die weer vele jaren en kilometers meegaat. Het logo op de deur is aan de hand van oude foto's en oude verflagen weer gereconstrueerd.

 

 DKW Munga


Het linker spatbord had zijn beste tijd gehad. Met de hand zijn er nieuwe stukken plaat geklopt en er weer netjes in gelast. Daarna is de neus voorzien van een mooie nieuwe laag RAL 6014. (legergroen)


SAURER 2 DM 4x4

Jaarlijkse apk-keuring. Dit voertuig heeft zijn jaarlijkse keuring nog nodig. Meestal blijft het bij kleine puntjes: lampje vervangen, nieuwe ruitenwisser en komt hij lachend elk jaar door de apk.


MOTO Guzzi V50 Nato

Jaren stilstaan is nooit goed. In dit geval betekende dat remrevisie, carburateurrevisie en de originele ontsteking vervangen voor een moderne en betrouwbaardere elektronische ontsteking. Daarna afstellen en de motor is weer klaar voor vele kilometers rij plezier.

Dodge WC 52

Voor sommige mensen is dit voertuig een doorn in het oog, voor andere juist weer een beleving en genieten. Deze Dodge uit 1943 hoeft alleen maar te rijden van oplegger naar beurshal en weer terug. Voorwaarde zijn dat het voertuig goede remmen heeft en goed kan starten. Omdat er niet altijd brandstof in het voertuig mag zitten is er een externe tank geplaatst. Ook de remmen zijn vernieuwd, remcilinders gereviseerd en leiding vervangen. Als laatste krijgt het voertuig een mooie nieuwe zwarte verflaag.