LEGERVOERTUIG ONDERHOUD

Voertuigen met karakter behandel je met respect

Over ons

Eind vorige eeuw (1999) begon alles met de aanschaf van één legerjeep. Al snel kwamen wij er achter dat we best handig waren met de techniek. Het ANWB-lidmaatschap werd snel opgezegd, stilstaan was er niet bij! Steeds dieper kwamen we in het groene wereldje zitten. Inkopen, technisch in orde maken en weer verkopen van legervoertuigen was het begin van het bedrijf. In 2005 was het wagenpark uitgebreid tot 13 legertrucks en bestond het voornamelijk uit DAF YA types uit de jaren '50.


Hier moesten we natuurlijk iets mee en na een avondje brainstormen kwamen we met het concept Jan Soldaat. Onder deze naam organiseren wij bedrijfsuitjes met een knipoog naar de dienstplicht. Wij zijn de enige aanbieder van legervoertuigen in Nederland waarbij deelnemers zelf achter het stuur mogen kruipen. Door deze activiteiten werd er uiteraard ook meer gevraagd van ons technische team en wij zijn er trots op dat er vaker een deelnemer pech heeft aan zijn eigen auto dan wij met onze legervoertuigen.

Het wagenpark bleef uitbreiden en tevens kwam er in 2015 een uitbreiding met de website legervoertuig-huren.nl. Nog meer kilometers; in Duitsland, België en zelfs op Malta zijn onze voertuigen gesignaleerd! En ons motto is en blijft: Rijdend naar huis!
In de jaren is ook de werkplaats stevig uitgebreid, van sleutelen op straat via een boogtent op eigen terrein en inmiddels een grote loods in Haarlem met vele voorzieningen. Tevens is er nog een dependance in Vaassen. We hebben een groep monteurs met elk hun eigen vaardigheden, maar allemaal hebben ze compassie voor oude techniek en legerjeeps. 


Omdat we ons onderhoud goed op de rit hebben en kennis graag willen delen zijn we in 2020 begonnen met het aanbieden van onze expertise aan particulieren en bedrijven. Iedereen met een legervoertuig is welkom. Meekijken mag, leren mag en zelf doen onder toezicht van een van onze monteurs is ook een mogelijkheid!